Privacy en anonimiteit

Bestellen

Kan ik meerdere testen in een keer bestellen?
Je kan niet voor meerdere personen in één keer keer bestellen.
Je uitslag is persoonlijk en gelinkt aan jouw gegevens. Als je voor meerdere mensen een test wilt bestellen moet je extra orders plaatsen. 

Ben je een werkgever en wil je graag voor meerdere mensen een Corona test kopen om je werknemers te kunnen laten testen? Neem dan contact op met ons: info@mijngezondheidtesten.nl

Privacy en anonimiteit

Wat doen jullie met mijn gegevens?

We vragen de minimaal vereiste gegevens als in: je naam, geboortedatum, geslacht je postadres (dit om het pakketje te kunnen verzenden) en je mailadres en je telefoonnummer om je bestelling te bevestigen.  Wij delen je uitslagen nooit door aan een verzekeraar of (huis)arts. Wij sturen nooit ongevraagd post en delen nooit gegevens zonder toestemming.
 

Betrouwbaarheid

Hoe betrouwbaar zijn de testen van MijnGezondheidTesten.nl?

Alle zelf af te nemen testen worden geanalyseerd in een ISO 151890 gecertificeerd laboratorium. Volg voor het afnemen van lichaamsmaterialen altijd nauwkeurig de bijgevoegde afname instructie die in je afnameset is bijgevoegd. Stuur je afgenomen bloed volgens instructie naar ons laboratorium. De uitslag die je van ons ontvangt is zeer betrouwbaar en heeft dezelfde betrouwbaarheid als een test via de GGD, huisarts of andere specialist. 
De betrouwbaarheid van de uitslagen wordt aangegeven in de sensitiviteit en specificiteit van een test. Voor al onze testen vind je hier de specificaties. 

Wat is het verschil tussen de testen van MijnGezondheidTesten.nl en een Corona zelftest, waarbij direct een uitslag zichtbaar is?

Het grootste verschil is dat je testuitslagen van MijnGezondheidTesten.nl door ons bekend gemaakt zullen worden en je deze niet direct zelf af kan lezen.
Het belangrijkste verschil is het verschil in betrouwbaarheid van de uitslag, al onze testen worden bepaald in ons laboratorium. Het laboratorium waar wij mee samen werken is ISO 15189 gecertificeerd en garandeert daarmee de hoogst haalbare betrouwbaarheid als het gaat om de uitslag. De kwaliteit en betrouwbaarheid is hetzelfde als wanneer je een laboratorium-test doet via de huisarts of via een specialist in het ziekenhuis. 

De fabrikant van de testen (dit zijn de testen die het laboratorium gebruikt) werkt met het duitse RIVM (RKI) die achter deze testen staat.

Wanneer wel en wanneer niet testen

Wanneer kan ik betrouwbaar de test uitvoeren?
Iedere test heeft een andere window-fase, met window fase wordt bedoelt het moment waarop betrouwbaar een ziekte in het lab kan worden aangetoond. informatie over de window-fase van de test vind je bij de productinformatie en in de instructiefolder in de afnameset. Test niet eerder dan de aangegeven window-fase.
Kan ik een test doen als ik klachten en symptomen heb die op corona lijken?
Heb je klachten of symptomen die lijken om een corona besmetting dan is het belangrijk dat je direct contact opneemt met je huisarts voor advies of je meldt bij de dichtstbijzijnde GGD voor een gratis Corona test. 
Je huisarts en de GGD kunnen in het geval dat de klachten/ symptomen verergeren je ziekteproces monitoren en bepalen welke zorg en welke onderzoeken noodzakelijk zijn. Ook kunnen zij in het geval van een positief testresultaat je quarantaine begeleiden en contactonderzoek uitvoeren.
Wij raden je in bovenstaand geval af een test via MijnGezondheidTesten te doen.
Volg in het geval van klachten of symptomen van Corona de adviezen van het RIVM op.
Wanneer kan je een corona bloedtest doen?
Een corona bloedtest is geïndiceerd als:
  • je corona keel/neus afname via je huisart of GGD corona positief was en je wilt 14 dagen later weten of je bescherming tegen corona hebt opgebouwd.
  • als je 14 dagen of langer geleden in contact bent geweest met een persoon met een bevestigde corona besmetting om te kijken of je ook besmet bent geraakt.
  • als je 14 dagen geleden klachten van hoesten, koorts of verkoudheid hebt gehad. Volg ten alle tijden het schema hieronder.
Wanneer moet ik op corona testen

Afname

Hoe neem ik de test af?
In je afnameset zit een afnameinstructie, volg de instructie nauwkeurig op. Op ons youtube kanaal MijnGezondheidTesten vind je uitgebreide videoinstructies.

Verzending naar het laboratorium

Barcode sticker vergeten te plakken, wat nu?

De barcode sticker moet op het buisje worden geplakt. Dit is essentieel om jouw uitslag aan jouw gegevens te koppelen. Ben je de barcode vergeten te plakken en zit je envelop al dicht? Knip dan voorzichtig de verpakking open, plak de barcode sticker op het buisje en plak de verpakking met tape dicht. Buisjes zonder barcode of met de barcode op de verpakking worden vernietigd dit om verwisseling van samples te voorkomen.

Op welke dagen kan ik het beste mijn afname materialen versturen?

Wij adviseren je te verzenden van zondag tot en met donderdag voor de lichting van de brievenbus.

Waar vind ik een oranje Postnl brievenbus met medische post logo om mijn afname op zondag te versturen?

Klik op Medische brievenbus PostNL om een brievenbus in de buurt te vinden die op zondag na 17.00 wordt geleegd.

Instructie: vul eerst de plaats in, dan bij 'wat wilt u doen' brief posten en vervolgens kun je medisch aanvinken.

 

Hoe verstuur ik mijn afname in de winter of in de zomer?

Is de buitentemperatuur lager dan 0 graden of hoger dan 30 graden dan adviseren we je de retourenvelop met daarin je afname niet te versturen via een brievenbus maar te posten via een brievenbus van een servicebalie van PostNL.

Ik wil mijn retourenvelop inleveren bij een Postnl servicebalie hoe werkt dat?
Je retourenvelop deponeer je in de postzak of brievenbus bij het Postnl servicepunt. 

Uitslag

Waar vind ik mijn testcode?
Je 10-cijferige testcode vind je op het bovenste deel van je pakbon helemaal bovenaan.
 
 
Hoe ontvang ik de uitslag van mijn test?
Je uitslag kan je inzien door in te loggen in ons uitslagenportaal.
Ook te vinden via www.mijngezondheidtesten.nl links bovenin via mijn uitslag zie afbeelding hier onder.
 
Mijn uitslag

Na afname vul je testcode, je geboortedatum, je geslacht en mailadres in we je een bericht op het moment dat er een uitslag voor je klaar staat.
Mag ik zelf contact met jullie opnemen om de uitslag te krijgen?

Dat kan zeker! Je kunt ons mailen zie contact

Wanneer is mijn uitslag bekend?
Je uitslag is naar verwachting binnen vier tot zes werkdagen na aankomst in ons lab in te zien via het uitslagenportaal.
 
Hoe kan ik het uitslagenportaal instellen dat ik een mail ontvang als mijn uitslag bekend is?
Surf naar het uitslagenportaal. Vul je code, geboortedatum en geslacht in, geef aan dat je geen robot bent en druk op inloggen/ activeren. Je komt nu in een scherm waar je je testcode en mailadres kan invoeren. De bevestiging dat je code goed is geactiveerd zie je meteen op je scherm.