BLOG

terug naar het overzicht
Waarom pas bij ziekte naar de dokter gaan omgekeerde wereld is
Tags: zelfmanagement , thuistesten
Ga jij ook pas naar de dokter als je je ziek voelt? Dan ben je niet de enige. Maar je gezond voelen, hoeft nog niet te betekenen dat je gezond bent. We zien steeds meer dat mensen zelf hun gezondheidchecks willen managen. Juist als je geen klachten hebt maar het puur voor de zekerheid wilt weten.
"Ik wil mijn gezondheid testen wanneer ik dat wil zonder afhankelijk te zijn of mijn huisarts dit zinvol vind of niet."
Inkoppertje: voorkomen is beter dan genezen. Met name in de corona crisis waren er veel mensen die gezonder willen leven. Ze zijn meer gaan sporten, gezonder gaan eten, de stress van het reizen naar je werk nam af, het risico op soa en hiv nam af. De keerzijde is dat veel mensen niet naar hun huisarts gingen omdat ze dachten dat die te druk was met het bestrijden van corona. En ja die zieke hoestende mensen in de wachtkamer zocht je toch ook liever niet op.  
Maar nu het echte leven weer begint hoe zitten we er dan in? Vallen we terug in oude gewoontes? En ben ik nog wel gezond? Heb ik corona gehad? 

Ik wil mijn gezondheid zelf testen


MijnGezondheidTesten is gestart met het oogpunt op mensen die zelf hun gezondheid willen testen. We bieden een breed scala aan testen aan die je zelf vanuit huis kunt afnemen. Je hebt hiermee zelf de touwtjes in handen wat je wilt meten. Daarbij bieden we een persoonlijk, op het individu gerichte informatie en advies aan door ons medisch team. 

Naar een huisarts gaan met klachten is veel makkelijker dan je vraag stellen zonder klachten.

Privacy als fundament 

Cruciaal in de werkwijze van MijnGezondheidTesten is het beschermen van data van leden. ‘Privacy zit in het fundament van alles dat we doen,
Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op zaterdag 18 juli 2020
Geen reacties
Plaats een reactie
Naam

(verplicht)

Email

(verplicht, wordt nooit getoond)

Reactie