BLOG

terug naar het overzicht
Nieuw! Zelf testen op COVID-19; analyse in het laboratorium
Tags: corona zelftesten, 14-04-20
14-04-2020, Gouda
 
Testen, testen, testen, zei de Wereldgezondheidsorganisatie al weken geleden.
 
Via onze nieuwe website Mijngezondheidtesten.nl bieden we per vandaag Corona zelftesten aan die in het laboratorium worden geanalyseerd. Thuis, op je werk of waar dan ook kun je zelf de test afnemen door een aantal druppels bloed middels een vingerprik af te nemen en op te sturen naar ons laboratorium. Deze testen hebben een sensitiviteit van 100% en een specificiteit van <98,5%.
 
Op dit moment gebruiken Nederlandse laboratoria voor het aantonen van een besmetting de PCR-test, die speurt naar genetisch materiaal van Covid-19. Sinds deze week kunnen er 17.500 testen per dag gedaan worden maar het moeten er veel meer worden. 
 
De ondernemers achter Mijngezondheidtesten zijn ook de oprichters van Soapoli-online. ‘Sinds 2012 zijn wij actief op het gebied van SOA zelftesten verkrijgbaar via onze website. Wij zijn opgeleid als verpleegkundigen en hebben nu 8 jaar ervaring in E-health. Alle testen zijn thuis af te nemen en worden geanalyseerd in het laboratorium. De tekorte aan COVID-19 testen zetten ons aan het denken. Ons laboratorium gaf aan dat zij een zeer goede bloedtest kunnen aanbieden die grootschalig in Duitsland gebruikt word en goedgekeurd is door RKI (Duitse RIVM). We gebruiken voor Soapoli-online testkits waarmee de klant met een aantal druppels bloed syfilis, HIV en hepatitis B en C kan laten testen. Dit moet toch ook mogelijk zijn voor COVID-19.’, geeft Marlous Lasschuyt aan. 
Klazien en Marlous hebben met hun laboratorium STEIN hard gewerkt en de testen zijn gevalideerd in het ISO gecertificeerde laboratorium, genotificeerd bijCJI?en voorzien van een CE logo.  
 

 
Hoe werkt de test? 
In de testkit zitten alle materialen om zelf middels een vingerprik een aantal druppels bloed af te nemen. Je stuurt de afname naar het laboratorium en daar wordt het getest op IgA en IgG. Deze testen geven of je nu het corona virus bij je draagt of dat je het hebt doorgemaakt. 
 
Voor wie is deze test? 
Door schaarste in testen zullen wij ons in eerste instantie richten we ons op mensen uit de zorg. In de toekomst kan iedereen testen die zijn status graag wil weten.  
 
We hopen zo een bijdrage te kunnen leveren aan de oproep testen, testen, testen.
 
Wil je meer weten over deze COVID-19 testen? Bezoek de website: www.mijngezondheidtesten.nl
 
Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op maandag 13 april 2020
Geen reacties
Plaats een reactie
Naam

(verplicht)

Email

(verplicht, wordt nooit getoond)

Reactie