MijnGezondheidTesten.nl en haar beleid mbt Coronavirus


15-03-2020 door de overheid zijn er strenge maatregelen ingesteld om de corona verspreiding in te dammen. We krijgen veel vragen van mensen die toch graag op SOA willen testen.
Hieronder lees je wat de gevolgen en de maatregelen zijn van het testen via MijnGezondheidTesten.nl t/m 6 april.

Beperkt testen op SOA bij de GGD of huisarts   SOA testen via MijnGezondheidTesten.nl gaat door  Doorlooptijd van je SOA test uitslag kan uitlopen  Bezorging van post en pakketten    De uitslag van je SOA test is positief      Tot nader orde sluiten we onze SOA spreekuur plekken Waarom testen via MijnGezondheidTesten.nl een betrouwbaar alternatief is  

Beperkt testen op SOA bij de GGD of huisarts

De druk op de GGD en huisarts is momenteel enorm. De GGD zet zoveel mogelijk personeel in om mee te werken in de strijd tegen het verspreiden van Corona. Hierdoor is bij veel GGD de soapoli gesloten of er worden alleen nog staande afspraken afgehandeld. Huisartsen staan ook onder druk waardoor de prioriteit niet bij het testen op SOA ligt.

SOA testen via MijnGezondheidTesten.nl gaat door

Door de druk op de GGD en de huisarts kan je ervoor kiezen om je SOA test online aan te schaffen. Op dit moment hebben de genomen overheidsmaatregelen geen invloed op het aanbod van SOA thuistesten van MijnGezondheidTesten.nl. Er zijn voldoende SOA testen beschikbaar.

Doorlooptijd van je SOA test uitslag kan uitlopen

Op het lab en ons kantoor wordt hard gewerkt om jou zo spoedig als mogelijk van je SOA test uitslag te voorzien,  er kan echter door de vele Corona testen die het lab binnenkrijgt enige vertraging zijn in de doorlooptijd (1 a 2 extra dagen) hierdoor kan je uitslag iets langer op zich laten wachten dan je van ons gewend bent, daarvoor vragen we je begrip.

Bezorging van post en pakketten

Vanaf maandag 16 maart tekent de Post NL bezorger na toestemming van de ontvanger voor ontvangst. Hij zal het pakket voor je deur zetten en op gepaste afstand wachten tot je het in ontvangst neemt. Dit doen ze om het contact tussen mensen te minimaliseren. De bezorger vraagt de ontvanger om de laatste 3 cijfers van het legitimatiebewijs en noteren deze in het handtekeningveld. Dit geldt alleen voor de pakketten. Briefpost blijft onveranderd.

De uitslag van je SOA test is positief

Om bij te kunnen dragen aan het ontlasten van de zorg hebben we besloten de komende 3 weken geen receptkosten te vragen voor het uitschrijven van een SOA behandeling voor chlamydia via MijnGezondheidTesten.nl. Normaliter betaal je 20 euro zodat de arts een recept voor je uit kan schrijven. Deze kosten nemen wij voor onze rekening. Zo hopen we bij te dragen aan het ontlasten van jouw huisarts en andere professionals. Let op dit geldt tot nader order tot 6 april. Let op voor de medicatie moet je wel betalen bij de apotheek. 

Klanten die een SOA behandeling afnemen wordt met klem gevraagd te kiezen voor medicatie levering via Mijnapotheek dit zodat een bezoek aan de apotheek te vermijden.
Toch liever je SOA behandeling afhalen bij je eigen apotheek lees dan onderstaande gedragsregels goed door je.
 

Tot nader orde sluiten we onze SOA spreekuur plekken

Wij zijn wel tijdens onze telefonische spreekuur bereikbaar om je advies te geven. Wil je een afspraak voor telefonische begeleiding bij de afname bel ons tussen 9 en 13 uur of neem via de mail contact op.

Waarom testen via MijnGezondheidTesten.nl een betrouwbaar alternatief is

Soaaids Nederland heeft recent een kwaliteitsonderzoek gedaan en MijnGezondheidTesten.nl komt daar als best scorende aanbieder uit. Zie advieschat en Soaaids
Ons team bestaat uit zorgprofesionals; artsen, doktersassistenten, apotheken en een ISO gecertificeerd laboratorium.

laatste update 22-03-2020