SOA behandeling

Een SOA behandeling aanvragen

Heb je een SOA dan wil je natuurlijk zo snel als mogelijk behandeld worden. Een behandeling is belangrijk om gezondheidsschade en verdere verspreiding van SOA te voorkomen. Test je via MijnGezondheidTesten.nl en wordt er een SOA gevonden dan kan je je via je huisarts of door  MijnGezondheidTesten.nl laten behandelen. 

SOA behandeling via je huisarts aanvragen;

  1. In het uitslagenportaal kun je je lab uitslag downloaden als PDF.
  2. Je belt je huisarts om een afspraak in te plannen en neemt je uitslag mee naar je afspraak. Ons laboratorium gebruikt dezelfde testen als de huisarts waardoor het niet nodig is opnieuw te testen tenzij daar reden toe is. 
 

SOA behandeling via MijnGezondheidTesten.nl aanvragen;

Bij MijnGezondheidTesten.nl werken drie huisartsen die een recept voor je uit kunnen uitschrijven. Je eigen huisarts is altijd eerste keus behandelaar, maar als je dat niet prettig vindt dan kun je je ook via MijnGezondheidTesten.nl laten behandelen.

Gaat het bijvoorbeeld om een chlamydia behandeling dan vind je in het uitslagenportaal een duidelijke uitleg bij de uitslag hoe je direct een SOA behandeling via MijnGezondheidTesten.nl aanvraagt. Je vult in het uitslagenportaal de vragenlijst met gezondheidsvragen naar waarheid in en verzend deze. Wij maken het recept voor je in orde. Het recept voor de medicatie wordt naar de apotheek van jouw keuze verzonden en daar kan je de medicatie afhalen of je kan de medicatie naar je huisadres laten sturen. De behandeling is niet voor alle SOA infecties hetzelfde, soms is het nodig dat de medicatie middels een injectie wordt toegediend. Bestaat jouw behandeling uit een injectie dan kan dit ook via MijnGezondheidTesten.nl. We beschikken over meerdere behandellocaties in Nederland.

Kies je voor een SOA behandeling via MijnGezondheidTesten.nl volg dan onderstaande stappen.
  1. Ga naar het uitslagenportaal log in om je uitslag te zien en klik op recept aanvragen (deze knop wordt alleen zichtbaar als je SOA test aangeeft dat je aangeeft dat je een SOA hebt).
  2. Beantwoord de vragen in de gezondheidsverklaring en verklaar dat je de verklaring naar waarheid hebt ingevuld.
  3. Maak de receptkosten over op ons rekeningnummer en stuur een screenshot hiervan naar info@mijngezondheidtesten.nl.
  4. Je ontvangt een bevestiging van je aanvraag en wij maken binnen 1,5 werkdag je recept voor je in orde.
  5. Je ontvangt een mail als je recept naar de apotheek is verzonden.
Wat je moet weten: Bent u huisarts en wilt u meer info over de werkwijze van MijnGezondheidTesten.nl lees dan hier meer, heeft u vragen neem dan gerust contact.

Vraag bij je huisarts na hoelang je geen seksueel contact mag hebben na het nemen van de behandeling. Laat je je via MijnGezondheidTesten.nl behandelen dan informeren wij jou hierover. Per SOA kan dit verschillen. 

Mocht de uitslag van syfilis, HIV, hepatitis B of C positief zijn dan kun je ook bij de GGD terecht, wij helpen jou verder hierin. 

Partnerwaarschuwing

Naast behandeling van de gevonden SOA is het belangrijk dat je je sekspartners waarschuwt. Door je partner(s) te waarschuwen dat ze zich moeten laten testen en behandelen voorkom je verdere verspreiding van SOA. MijnGezondheidTesten.nl werkt samen met www.partnerwaarschuwing.nl. Via het MijnGezondheidTesten.nl uitslagenportaal kan je een inlogcode voor de website van www.partnerwaarschuwing.nl aanvragen, waarna je met de code kan inloggen en anoniem je sekspartner(s) kunt waarschuwen..