De uitslag van mijn COVID-19 test

Wat betekent je uitslag? 


In het kort komt het neer op 3 verschillende mogelijkheden aan uitslagen: 

We gaan iets uitgebreider op de uitslagen in

Dit is de onderbouwing van het lab: 
Geen antilichamen tegen SARS-CoV-2 gedetecteerd. Aangezien antilichamen tegen SARS-CoV-2 op zijn vroegst 10-21 dagen na het ontstaan van de symptomen aantoonbaar zijn, wordt genoomdetectie (PCR van keeluitstrijkje) aanbevolen voor een vroege diagnose.
 
Detectie van IgG antilichamen tegen SARS-CoV-2, veronderstelling van een vroegere SARS-CoV-2 infectie, immuunbescherming nog onduidelijk. Directe detectie aanbevolen voor acute infecties (PCR van keeluitstrijkje).
 
Detectie van IgA- en IgG-antilichamen tegen SARS-CoV-2, indicatie van een floridische infectie. Een vermoeden van een recente infectie kan worden bevestigd door directe detectie van het virus of een significante toename van de IgG-titer in een controleonderzoek > 1 week na het eerste onderzoek.
 
 
Detectie van geïsoleerde IgA-antilichamen tegen SARS-CoV-2. Vroegtijdige infectie wordt vermoed. Het wordt aanbevolen dat de ziekteverwekker wordt gedetecteerd door PCR van het keeluitstrijkje of dat IgG-seroconversie wordt gedetecteerd in een controleonderzoek > 1 week uit elkaar.
 

We zetten in begrijpelijk taal bij je labuitslag wat het betekent.